Er zijn nog steeds ondernemers en managers die mij vreemd aankijken als ik voorstel om eens een kop koffie te drinken. Veel van hen willen graag eerst weten waarom, maar haalt dat niet juist alle spanning weg? Hebben we niet allemaal een hekel aan de gesprekken waarvan we al weten wat de uitkomst is?

Ik heb vaak de meest verrassende ontmoetingen met mensen waarvan ik op voorhand geen verwachtingen heb. Toch is er een onbeschrijfelijke aantrekkingskracht om met interessante mensen te gaan zitten en het gesprek op zijn beloop te laten. Hieruit ontstaat creativiteit! Je stapt uit je comfortzone om met mensen te spreken die normaal niet in je persoonlijke of zakelijke netwerk voorkomen.

Het is niet vreemd dat je een afweging maakt of een uitnodiging voor een kennismaking jou wel wat oplevert. Ik denk echter dat, zolang je iemand nog niet kent, je dat niet kan beoordelen. Bovendien, als je verbindt met nieuwe mensen geeft dat je toegang tot hun tweedelijns netwerk. Hoe groter de verschillen tussen jouw karakter en die van je gespreksparner, hoe kleiner de kans op overlap in jullie netwerk.

Wie weet welke boeiende introducties volgen op een gesprek waar je volkomen blanco in stapt. Op deze manier heb ik talrijke boeiende mensen ontmoet uit alle gelederen en van alle denkbare afkomsten. Stel je eens voor dat de directeur van een toonaangevende multinational iedere week 1 willekeurige voorbijganger zou ontmoeten.

 

One Comment

  1. Annemieke Kok

    Leuk stukje, Bram. Helemaal met je eens dat de niet voorspelbare en onverwachte gesprekken inspirerend kunnen zijn.

Reactie achterlaten

Your email address will not be published.Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>