Je hebt hem vast wel gezien, de nieuwe commercial van Duyvis. Ik vind hem geniaal en wel om de volgende reden; Producenten van levensmiddelen proberen zich te onderscheiden door hard te schreeuwen dat ze schoner wassen, lekkerder ruiken, of beter smaken dan de concurrentie. Helaas is er slechts zelden een slimmerik die zijn product op een ludieke manier écht anders maakt dan de rest. Jammer, want met een creatieve oplossing val je op.

De nieuwe “Russian Roulette” van Duyvis is daar een mooi voorbeeld van. Een zakje borrelnootjes waarin hier en daar een pittige is verwerkt. Briljant. Het eten van een handje nootjes wordt zo een “beleving” omdat jij en je gezelschap allen bewust zijn op de kans van een hete noot. Overigens is het ook bijzonder vermakelijk om een schaaltje op tafel te zetten en niets te zeggen. Haal jij er dan uit wie de hete noten pakt?

Duyvis en DDB slagen er in om met dit product van eenvoudige borrelnootjes een spelletje of een grap te maken. De attentiewaarde van deze nootjes is daarmee veel hoger dan die van de concurrentie. Helaas is in de praktijk maar liefst 10 procent van de nootjes scherp. Te veel voor een duurzame gimmick vrees ik, maar voor nu zeer vermakelijk.

 

Reactie achterlaten

Your email address will not be published.Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>