Laat ik beginnen met een kleine bekentenis. Ik kijk altijd met bovengemiddelde interesse naar de reclameborden langs het voetbalveld. Hoewel ik een echte voetballiefhebber ben, had ik gisteren tijdens Nederland – Mexico voldoende tijd om een opmerkelijke uiting te spotten. Er werd reclame gemaakt voor het nieuwe SBS6 programma ‘The winner takes it all‘. Tijdens deze nieuwe show – waarvan SBS beweert dat het geen gewone talentenjacht is – kunnen de kijkers via een app stemmen. Een leuke nieuwe ontwikkeling en een logisch gevolg op de second screens.

Wat is er dan zo opmerkelijk? The winner takes it all (TWTIA) en deze wedstrijd van Oranje worden beiden uitgezonden door SBS6. Echter worden de borden langs het veld door een andere partij uitgebaat. SBS heeft dus waarschijnlijk in de buidel moeten tasten om via de borden reclame te maken op haar eigen zender. Neem van mij aan, de investeringen in dergelijke reclame zijn primair voor de exposure op TV bedoeld en heus niet voor de relatief kleine groep in het stadion. Als klap op de vuurpijl heeft SBS elk reclame blok voor, tijdens en na de wedstrijd aangegrepen om ons op te roepen vooral te kijken naar TWTIA en de app te downloaden.

Het is niet ongebruikelijk om een indruk te maken met overkill. Denk ook maar aan de totale pagina overnames die merken doen op populaire sites als Nu.nl. More is dus schijnbaar gewoon more, ook al betaal je voor promotie op je eigen zender. Maar wat vind jij?

2 Comments

  1. Diederik

    Het werkt! Heb gelijk de app gedownload.

Reactie achterlaten

Your email address will not be published.Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>