Morgan Spurlock ken je misschien nog wel van zijn film Supersize Me waarin hij Amerikanen confronteert met hun hamburger dieet. Door onafgebroken bij fastfood restaurants te eten brengt hij met gevaar voor eigen leven in kaart wat de risico’s van deze levensstijl zijn. “The Greatest Movie Ever Sold” is zijn laatste documentaire en was recentelijk op TV te zien. Op geheel eigen wijze verschaft hij inzicht in de wereld van product placement, ofwel sluikreclame in films. Die markt is in Amerika zo groot dat er complete films betaald worden vanuit de reclame opbrengsten.

In deze film zien we hoe Morgan op pad gaat om zijn eigen film over sluikreclame door middel van diezelfde sluikreclame te laten financieren. Deuren gaan open, of worden dicht gesmeten. Sommige bedrijven zijn bereid te laten zien hoe het fenomeen werkt, maar velen willen niet geassocieerd worden met een controversiële vorm van reclame waar ze zelf miljoenen in steken.

Spurlock houdt Amerikanen in deze film wederom een spiegel voor, maar dat maakt hem niet bijzonder populair. Zijn films worden in de VS vaak als betweterig ervaren en daarom is de docu vooral over de grenzen populair. Hoe je de film ook waardeert, het is een interessante kijk in de wereld van de sluikreclame en daarom verplichte kost voor iedere marketeer.

 

Reactie achterlaten

Your email address will not be published.Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>