Als je een goed idee hebt – of denkt te hebben –  doe je er altijd verstandig aan om een proof of concept te maken. Dat is een werkend voorbeeld van jouw plan om zo aan te tonen dat het meer is dan alleen een ideetje. Eigenlijk kan een poc overal voor worden gebruikt. Je zou een try out van een cabaretier zelfs een proof of concept kunnen noemen. Als de bezoekers lachen dan had hij gelijk en is zijn concept bewezen, maar er is meer. Ook bij het ontwikkelen van een nieuw type tandenborstel bedenkt een R&D medewerker hoe hij meer poetsoppervlak kan verkrijgen. Hij ontwikkelt een prototype en inderdaad… schonere tanden.

Een proof of concept is een goed vertrekpunt voor de verdere ontwikkeling van je product of dienst. Toch staren veel conceptontwikkelaars en innovators zich blind op het bewijs dat hun idee werkt.

Naast de product kant van ontwikkelingen is het minstens zo belangrijk te kijken naar de markt voor jouw idee. Is er wel belangstelling voor het product dat je ontwikkelt? Om daar achter te komen stel je een proof of value op. Bepaal wat jouw product of dienst zou moeten opbrengen. Gebruik je proof of concept, leur ermee bij je potentiële klanten en kijk of je het kunt verkopen. Als dat zo is heb je niet alleen een goed idee, maar bovendien een betere kijk op de mogelijkheid om je product te vermarkten.

De combinatie van een proof of concept en een proof of value maakt jouw product onweerstaanbaar!

 

Reactie achterlaten

Your email address will not be published.Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>