Als er iets prikkelend werkt voor de geest, dan zijn het wel de tegenstellingen bij het opzoeken van uiteinden. Dit proces helpt bij het bepalen van een weloverwogen visie op politiek, zaken doen en bovenal het leven. Mensen die in staat zijn om te kijken naar de meest negatieve en de meest positieve positie in een discussie of visie, overzien het totale spectrum. Ik geloof er in dat een brede kijk je helpt te bepalen waar je zelf staat.

Afgelopen week zag ik deze film die ogenschijnlijk niets met de bovenstaande introductieweek te maken heeft. Niets is echter minder waar. De onderstaande zwarte komedie laat een fragment zien uit het leven van Martha die haar wereld  ziet instorten na een ongeluk. Ze kan niet meer lopen en haar carrière als piloot is in één klap geschiedenis. Haar situatie is zo uitzichtloos dat ze een mislukte zelfmoordpoging onderneemt. Dan ontmoet ze Robin. Robin is Jehova getuige en onder dwang van haar ouders leidt ze een sober leven. Robin heeft niets te kiezen, ze is terminaal Pompe patiënt.

De film slaagt er in op luchtige wijze het contrast te schetsen tussen een jonge vrouw die vrijwillig uit het leven wil stappen en één die graag wat extra tijd zou hebben. De acteerprestaties maken de korte film tot een aangename confrontatie met een serieuze ondertoon. De tegenstellingen prikkelden mij voldoende om deze film je niet te onthouden.

Voor deze video is silverlight vereist. Bekijk de video in andere formaten.

Reactie achterlaten

Your email address will not be published.Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>