Behavioral TargetingBezoekers op jouw website vertellen onbewust van alles over zichzelf, maar daar maak je waarschijnlijk nog geen gebruik van. Toch liggen in deze kennis talrijke kansen om je product of dienst bij de juiste personen onder de aandacht te brengen. Nog voordat bezoekers een profiel aanmaken, of een product bij je kopen, kun je al veel van hen leren. Je moet natuurlijk wel weten waar je op moet letten.

Momenteel ben ik veel met deze technieken bezig en ik deel graag twee voorbeelden met je.

 

Behavioral targeting

Behavioral targeting (BT) is het analyseren van een bezoeker op basis van zijn of haar klikgedrag. Door kenmerken te koppelen aan iedere pagina op je site, kun je bepalen welke interesses de bezoeker heeft. Bij iedere klik leer je meer over de belangstelling van de gebruiker. Deze gedragingen zijn te koppelen aan voorgedefinieerde persona’s om te bepalen welk soort personen jouw website het meest bezoeken.

De voordelen van deze kennis zijn legio. Zo kun je in een paar kliks bepalen of iemand waarschijnlijk man, of vrouw is en je aanbod daarop afstemmen. Ook als je voor jouw product- of dienstenaanbod andere criteria wilt gebruiken koppel je die eenvoudig. Door te luisteren naar je gebruiker kan je hen een relevanter aanbod doen en zodoende je conversie aanmerkelijk verhogen.

Behavioral targeting wordt al jaren gebruikt door grote webwinkels als wehkamp.nl en bol.com. Ook al heb je nog geen account aangemaakt, vanaf je eerste klik leren ze dingen over je. Bekijk je een tijdje een nieuwe plasma-tv, dan moet je niet raar opkijken als diezelfde tv even later als aanbieding verschijnt. Vaak reserveren deze bedrijven een vaste ruimte in beeld om producten te tonen voor jouw interesse gebied.

Let wel op dat wanneer je met behavioral targeting aan de slag gaat, je nooit meer een dag rust zult hebben. Het bijschaven van je kenmerken en persona’s is een doorlopend proces. Merk ook de valkuilen op. Op een grote postorder website is gebleken dat vanaf de homepage veel werd doorgeklikt naar lingerie, maar er relatief weinig werd verkocht. Wat blijkt, de meeste kliks kwamen van mannen. Voor BT geldt dan ook; hoe meer kliks, des te beter het profiel.

Tot voor kort was behavioral targeting alleen weggelegd voor grote bedrijven die ruim investeerden in deze marketing techniek. Gelukkig is het aanbod eenvoudige tools flink toegenomen, waarmee BT inmiddels voor iedere ondernemer een serieuze overweging waard is.

 

Zoekmachine manipulatie

Als behavioral targeting nog wat ver van je bed is, zal dit voorbeeld je wellicht aanspreken. Op veel websites kan je zoeken. Wellicht ook wel op die van jou, maar sla jij de zoekacties van je bezoekers ook op?

Internetters komen op jouw website om je producten of diensten te vinden. Jij wil hen daar graag bij helpen en ze doorverwijzen naar jouw speciale aanbod. Daarom is het zinvol om te analyseren welke zoekterm jouw bezoekers veel gebruiken. Stel de term “advies” wordt veel gezocht op jouw site, maar geeft nauwelijks resultaten. In dat geval is het exit-percentage op de pagina heel hoog.

Dankzij je nieuw vergaarde kennis over het zoekgedrag kun je pagina’s uitrusten met de woorden die je bezoekers willen vinden. Dit proces kun je eindeloos blijven herhalen om zo op veranderingen in de zoektrends bij te sturen.

2 Comments

  1. Nico

    Hallo Bram. Ik wil graag met bevioral targeting aan de slag. Hoe kom ik met je in contact?

Reactie achterlaten

Your email address will not be published.Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>