Een Frans collectief van specialisten ontwikkelt “urban” machines voor het grote publiek. De naam Lab212 verwijst naar het schoollokaal waarin ze elkaar hebben ontmoet. De creatievelingen brengen kunst, natuur en wetenschap in het straatbeeld.

Door een laagdrempelige en toegankelijke interface kan iedereen, jong of oud, er plezier aan beleven. De machines die ze bouwen zijn op de eerste plaats leuk en pas daarna functioneel. Lab212 geeft het ontwikkelen van user-centered concepten op spraakmakende manier invulling.

 

Rainbow

Rainbow is een waterval onder een brug. Normaal zou je kletsnat worden onder zo’n straal water, maar niet in dit geval. De brug merkt op waar je loopt en stopt de stroom water precies op die plaats zodat je droog aan de overkant kunt komen. Mensen die langs of onder de brug lopen merken al snel op dat zij interactie hebben met het water.

De kwaliteit van een concept als deze, is zichtbaar in de acceptatiegraad. Stel je voor dat je een nieuw apparaat, toch kunt bedienen. Bij de concepten van Lab212 is dat altijd het geval. Ze slagen er in om jong en oud plezier te laten beleven aan hun installaties. Rainbow is al in concept getest en gepresenteerd op PICNIC. Of we Rainbow ook op bruggen in Nederland gaan zien is de vraag.

 

Drawing machine

Bij de opening van een expositie was men op zoek naar een creatief uithangbord dat iedereen zou betrekken bij kunst. Lab212 bedacht een interactieve manier van werken die gebaseerd is op de etch a sketch. Voor de ingang werd een tafel met “joysticks” neergezet. Bezoekers konden daarmee een robot besturen die tekeningen maakte op een gigantisch doek.

Drawing Machine van lab212 op Vimeo.

One Comment

  1. ZoekmachineSpecialist

    Tof. Jammer dat die watervalbrug nog niet echt te zien is.

Reactie achterlaten

Your email address will not be published.Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>