Wanneer je als bedrijf een nieuw kantoor zoekt of laat bouwen, is het belangrijk dat de uitstraling past bij jouw business. Zodoende grijpen velen van hen naar een peperdure architect die een gebouw zal neerzetten dat naadloos aansluit bij de wensen van het moment. Helaas vallen gebouwen met een uitgesproken karakter vaak uit de gratie door veranderingen in trends en bouwstijlen. Hoe vooruitstrevender het gebouw, hoe meer het een icoon wordt van de tijd. In mijn ideale wereld groeit en ontwikkelt een gebouw zich mee met de organisatie die ze huisvest. Daarbij kijk ik natuurlijk het eerst naar de uitstraling en dus de buitenkant van het gebouw.

Waarschijnlijk ben je wel bekend met projection mapping. Een techniek waarbij door middel van projectie een object zoals een gebouw, schoen of auto wordt verrijkt. De “toegevoegde waarde” van projection mapping op een gebouw, is dat de kleuren, beelden en vormen kunnen variëren zonder het gebouw aan te passen. Zo beschik je over een kantoor dat dagelijks een passende uitstraling heeft.

Op dit moment is projection mapping uitsluitend geschikt voor donkere omgevingen. Ik stel me echter voor dat er in de toekomst ook overdag projecties zichtbaar zullen zijn. Stel je dus een eenvoudig gebouw voor met sobere deuren en ramen dat tijdens evenementen de stijl kan aannemen van het thema. Een leuke manier om jouw kantoor te betrekken bij de omgeving en de activiteiten op die dag. Bovendien is het gebouw tevens jouw uithangbord waarop dagelijks een andere reclameboodschap kan passeren zonder aanvullende kosten!

 

Reactie achterlaten

Your email address will not be published.Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>