Grolsch hanteert een opvallend marketing beleid. Zo richt zij zich minder op de landelijke aanpak, en trekt zij de trend van de regionale benadering. Verschillende city teams bestieren de grote steden met een persoonlijke en lokale uitstraling.

Samen met Grolsch hebben we een unieke besteding van hun budget gevonden. In tegenstelling tot het eenzijdig communiceren met de doelgoep hebben we een methode bedacht die niet alleen interactiever is, maar bovendien waardevolle (sociale) informatie oplevert. Zo ontwikkelden we een eenvoudige webapplicatie waar met single sign on van Facebook kan worden deelgenomen aan een win-actie. De kandidaat liked Grolsch en zij verkrijgen daarmee de gelegenheid om in de komende tijd te communiceren met deze deelnemer.

Naast de terminals waarop men Grolsch kan liken ontwikkelden we eveneens een webpagina voor “narrowcasting”. Deze is in te zetten op evenementen en in de outlets van Grolsch. Het biedt de mogelijkheid om met een speciale hashtag deel te nemen in de twitter discussie. Tweets verschijnen direct in beeld. Bovendien kunnen gebruikers zelf een foto maken met hun mobiele telefoon en deze naar de schermen sturen. Wederom beschikt Grolsch na afloop over de contactgegevens van de gebruikers. Tussen de “user-generated-content” worden promotiefilmpjes en advertenties van Grolsch getoond.

 

 

 

Reactie achterlaten

Your email address will not be published.Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>