Richard Resnick vertelde tijdens TEDxBoston over de enorme ontwikkeling die genetisch onderzoek doormaakt. Terwijl hij het publiek om zijn vingers wond met een aantal voorbeelden van genetica en het terugdringen of voorkomen van ziektes, vermeed hij de confrontatie niet. Zo stelt hij dat – als we allemaal ouder willen worden – we genoegen moeten nemen met genetisch gemanipuleerd voedsel.

De kostprijs van genetische analyse wordt zo laag, dat we binnenkort ons eigen profiel kunnen laten onderzoeken “voor de lol”. Zo wordt het, met wederzijds welbevinden zelfs mogelijk om personen aan elkaar te linken (netwerken) op basis van deze informatie. De genetische wetenschap is een speeltuin voor creatieve ideeën. Vooralsnog worden de meeste van deze plannen tegengehouden door overheden en wetgeving, maar ik verwacht veel van deze technologie!

 

Reactie achterlaten

Your email address will not be published.Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>