Er gebeurt iets in… is een nieuwsdienst die de belangrijkste social media met elkaar in verbinding brengt. Realtime tweets, foto’s en video’s maken samen een actueel beeld van jouw stad. Inmiddels zijn er ruim 20 er gebeurt iets in… websites. Op de pagina www.ergebeurtietsinnederland.nl zijn alle steden te zien. In 1 oogopslag zijn alle ontwikkelingen in de stad van jouw keuze te volgen. De frequentie is zelfs zo hoog dat in sommige steden iedere 10 minuten een volledig nieuwe pagina getoond wordt. Als extra aardigheidje kunnen bezoekers een achtergrond van hun favoriete stad uploaden als ze hier een mooie foto van hebben. Op dit moment is het concept al bij diverse bedrijven actief. Het is kinderlijk eenvoudig de nieuwstechniek te gebruiken voor een bedrijfsnaam of relevante sleutelwoorden.

“We merkten op dat de behoefte aan nieuws verandert. Niet langer bepaalt de verzuiling welke krant je leest of welk journaal je kijkt. Bovendien gaat actualiteit steeds vaker boven betrouwbaarheid. Dat wil zeggen dat de lezer zelf verantwoordelijk wordt voor het checken van de bronnen. Vroeger zou een nieuwsredactie bronnen controleren en een artikel stileren voor plaatsing. Door de komst van social media is iedereen een beetje verslaggever geworden.”

Bron: Frankwatching

 

Reactie achterlaten

Your email address will not be published.Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>