Een persoonlijke touch door Olijk en Vrolijk

Afgelopen week was het pakjesavond. Natuurlijk shopt de moderne Sint steeds vaker online. Het e-winkelen is gemakkelijk en snel, maar biedt bepaald geen persoonlijke ervaring. Daarom is het voor verkopers nog wel eens lastig om door te dringen tot de klant en een relatie op te bouwen. Veel webwinkels maken daarom gebruik van extra fraaie verpakkingen. Deze maken de zogenaamde “unboxing-experience” tot een ware beleving. Shopping 2020 schreef er deze blogpost over.

Olijk en Vrolijk is een Nederlandse webwinkel die design voor kids verkoopt. Bovenin de webwinkel prijken twee grillig getekende figuurtjes die als een rode draad door je bestelling lopen. De grootste verrassing ontvang je echter pas in huis. Hieronder zie je hoe er met de hand een tekening op de verpakking is gemaakt met betrekking op het gekochte artikel. Daarnaast is er een persoonlijke kaart bijgesloten die je bovenin dit bericht kunt zien. Ten slotte was het cadeau (dat slechts enkele euro’s had gekost) al ingepakt.

De mate van persoonlijke aandacht die aan dit pakket was besteed toverde direct een lach op mijn gezicht. Een dikke pluim voor Olijk en Vrolijk!

 

Persoonlijke verpakking

One Comment

  1. Olijk en Vrolijk

    Hoi Bram, wij willen je even bedanken voor je super enthousiaste reactie! Daar worden wij echt olijk en vrolijk van! 🙂 Groeten Olijk en Vrolijk

Reactie achterlaten

Your email address will not be published.Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>