Met veel belangstelling volg ik de e-mail marketing van succesvolle online organisaties. Zij introduceren veelal de nieuwe strategieën voordat ze enkele maanden later alweer mainstream zijn geworden.

Afgelopen woensdag ontving ik een mailtje van Booking.com met de titel “Je hebt een kaart uit Doetinchem ontvangen”. Sympathiek natuurlijk en een slimme manier om mij weer met Booking.com in aanraking te brengen. Ik betrap mezelf er op een bericht met deze zachte benadering ook niet als SPAM te ervaren.

 

Kunt u zich voorstellen dat het alweer 2 maanden geleden is sinds uw verblijf in Hotel Villa Ruimzicht?

 

Booking.com

 

Helaas hebben dit soort acties ook een downside. Zo was mijn bezoek aan Doetinchem een noodzakelijk kwaad in verband met een sterfgeval. Niet bepaald positief dus. Ik heb daarom maar besloten de kaart onbeantwoord te laten, al zal deze e-mail campagne nog veel upselling voor Booking.com betekenen.

Reactie achterlaten

Your email address will not be published.Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>