In opdracht van Axendo en Oudervereniging Balans heb ik gestalte gegeven aan het concept voor een website voor kinderen (www.balansbabbels.nl). De primaire doelgroep zijn kinderen met een leer- en/of gedragsstoornis. De secundaire doelgroep bestaat uit de vriendjes, vriendinnetjes, broertjes en zusjes van deze kids.

De primaire doelgroep heeft over het algemeen en lager zelfbeeld. Het is daarom van belang om deze kinderen zoveel mogelijk te integreren met de kinderen zonder aandoening. Op de website zijn er aan aantal profielen waarop kinderen uitleggen wat de verschillende aandoeningen inhouden. Door middel van spelletjes, moppen en wist-je-datjes komen kinderen spelenderwijs meer te weten over hun eigen aandoening of die van hun vriendjes. Er zijn geheime video’s te vinden op de site die alleen bekeken kunnen worden met een code in het magazine “Balans Babbels”. Er is op de website zodoende van alles te ontdekken.

 

Brams Toegevoegde Waarde:

  • Het concept voor de site ontwikkeld (profielen)
  • Het interactie model bepaald
  • De wireframes opgesteld

Reactie achterlaten

Your email address will not be published.Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>